Про нас

Повна офіційна назва: Нетішинський академічний ліцей Нетішинської міської ради Шепетівського району Хмельницької області.

Місцезнаходження: пр.Незалежності 7, м.Нетішин, Шепетівський район, Хмельницька обл.

Попередні назви: Середня школа №1 м.Нетішина, Нетішинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1, Нетішинський ліцей №1.

Форма власності: комунальна.

Рік заснування: 1 вересня 1981 року.

Директор: Соболик Таміла Анатоліївна, учитель географії, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, педагогічне звання “Вчитель-методист”.

Фактична кількість здобувачів освіти станом на 01.09.2023р.: 1006 учнів, які начаються у 38 класах. Із них: 19 класів – це здобувачі освіти 10-11 класів(всього – 513 учнів).

Співпраця: договір з Національним університетом «Острозька академія» (від 28 вересня 2022р. №58).

Нетішинський академічний ліцей – заклад загальної середньої освіти, що діє у Нетішинській міській територіальній громаді Шепетівського району Хмельницької області з липня 2023 р. Він є правонаступником Нетішинського ліцею №1 (2022-2023 н.р.), Нетішинської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів №1 (2004-2022 рр.), Середньої школи № 1 м. Нетішина (1981-2004 рр.). Відповідно до Програми трансформації Мережі закладів загальної середньої освіти Нетішинської міської ради на 2022-2024 роки, затвердженої Рішенням XXIII сесії Нетішинської міської ради VIII скликання від 27.05.2022 року №23/1465, у зв’язку із продовженням нового етапу розвитку та оптимізації освітньої мережі Нетішинської міської територіальної громади, як системного кроку у напрямі реформування Мережі закладів освіти з урахуванням перспективи та завдань по її оптимізації, визначених у Програмі, проєктної потужності Нетішинського ліцею №1, відбувається перепрофілювання закладу у академічний ліцей, який з 2027 р. надаватиме лише профільну середню освіту. Сьогодні у складі ліцею діє гімназія (5-9 класи) та старша профільна школа (10-11 класи, у яких навчаються здобувачі освіти зі всієї громади).

Місія закладу

Забезпечити реалізацію прав громадян на здобуття повної загальної середньої освіти, створити гідні умови для розвитку та реалізації особистісного потенціалу кожного здобувача освіти для творення продуктивних змін у незалежній Україні.

Візія закладу

Ліцей академічного спрямування як  самобутній, сучасний, інноваційний заклад лідерського типу, конкурентоспроможний в освітньому просторі громади, області, що має свою історію, звичаї, традиції.

Створення ліцею дає кращі стартові умови для здобуття профільної освіти, забезпечить багатопрофільність, варіативність, урізноманітнить форми організації освітнього процесу, з урахуванням індивідуальних запитів здобувачів освіти та їх батьків, підвищить мотивацію до навчання, спрямує до вибору майбутньої професії та навчання в закладах вищої освіти.

Заклад було побудовано за проєктом 222-1-115/75 як загальноосвітню школу на 30 класів (1175 учнів). Заклад освіти розпочав роботу як Середня школа № 1 м. Нетішина 1 вересня 1981 року (акт введення в експлуатацію від 29 червня 1981 р.). З 2004 року згідно рішення виконавчого комітету Нетішинської міської ради середня школа №1 м. Нетішина була перейменована на Нетішинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №1 (Протокол від 26.01.2004 р. № 10).

Сформовані впродовж багатьох років освітньої діяльності традиції закладу освіти та сучасна місія закладу щодо надання якісної профільної освіти здобувачам освіти 10-11 (12) класів усієї громади міста-супутника ХАЕС змушують до постійного розвитку, пошуку нових та ефективних педагогічних моделей, методів, підвищення конкурентоспроможності закладу освіти, покращення його іміджу.

Заклад освіти з кожним роком оновлюється, є відкритою системою, стратегічно-орієнтований, працює в режимі розвитку, в умовах реформування освіти, здатний стати базою та рушійною силою прогресивних якісних змін.

З січня 2018 року по грудень 2021 року закладу освіти було надано статус експериментального майданчику регіонального рівня для проведення дослідно-експериментальної роботи за темою «Створення діалогічного простору, освітнього процесу, як реалізація засад педагогіки партнерства» (наказ Департаменту освіти і науки ХОДА від 04.01.2018 року № 3-од», від 23.12.2021 року №631-од «Про завершення дослідно-експериментальної роботи»), який здійснювався за наукової співпраці з Хмельницьким ОІППО (науковий керівник – Зазуліна Л.В., доцент кафедри педагогіки та психології, кандидат пед.наук). Дослідження виконувалось у рамках створення авторської моделі школи Діалог, як втілення ідей Нової Української Школи.

Результат апробації авторської Моделі школи Діалог узагальнені в методичному збірнику «Діалог і креативність як інструмент якості знань». Робота посіла І місце на обласному етапі конкурсу «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування» у 2021р.

Сьогодні заклад розвивається, як модель академічного ліцею Діалог, в основу розвитку якого покладені європейські цінності: свобода, гідність, демократія, чесність, толерантність, моральність, мистецтво спілкування, вміння вести діалог зі світом, мати навички Людини майбутнього, бажання об’єднувати зусилля для досягнення спільної мети.

З метою співпраці у справі забезпечення якісної профільної освіти закладом освіти підписано договір про співпрацю з Національним університетом «Острозька академія» (12 вересня 2022 р., № 58) терміном на 5 років (2022-2027 р.).

Серед напрямів співпраці:

1) Консультаційна та науково-методична допомога в здійсненні навчально-методичного процесу в закладі загальної середньої освіти.

2) Профорієнтаційна робота серед молоді з метою виявлення їх здібностей та обдарувань, розроблення рекомендації щодо вибору ними майбутньої професії, підготовка до вступу в заклад вищої освіти.

3) Організація майстер-класів, тренінгів.

4) Проведення конференцій та семінарів на базі Національного університету «Острозька академія» з метою обміну досвідом, здійснення навчально-методичної та науково-дослідницької  роботи.

У часи глобалізації – завжди виграє згуртована родина, згуртована нація! Такими ми сьогодні є!

Заклад сьогодні – це атмосфера оптимізму, творчості, розвитку, успіху:

  • з 2017 року в закладі освіти реалізується Всеукраїнський науково-педагогічний проєкт «Інтелект України»;
  • у період з 2018 по 2021 рік закладу освіти надано статус експериментального майданчика регіонального рівня з проблеми «Створення діалогічного простору освітнього процесу, як реалізація засад педагогіки партнерства»;
  • з 2018 року по листопад 2022 року на базі закладу проводився експеримент Всеукраїнського рівня з реалізації нової програми виховання «Нова Українська Школа: у поступі до цінностей» (автор І.Д. Бех, дійсний член НАПН України, доктор психологічних наук, професор, директор Інститут проблем виховання НАПН України).
MENU
Нетішинський академічний ліцей