Книжкові новинки

Стеблівський Євген. Лють.Роман. – Х.:ВД «Фарбула», 2023.-104с.
«Лють» Євгена Стеблівського — це справжня сага про кожного з нас у перші місяці великої та жахливої війни, захоплива панорама подій, що розгорталися під Києвом і на півдні України
У романі використані свідчення учасників оборони «Азовсталі», отримані в режимі реального часу.- і це ще одна вражаюча своєю правдою оповідь про неймовірну відвагу, мужність і стійкість захисників Маріуполя.


Славінська І. Повітряна й тривожна книжка.-Х.:Віват, 2023.-192с.
Ірина Славінська з позиції власного досвіду описує реалії міста часів війни. І те, як «мирні» чи «тилові» регіони мусять адаптуватися до воєнних … Війна триває з 2014-го. Та повномасштабне вторгнення росії в Україну 2022 року остаточно поділило наші життя на до і після.
У «Повітряній тривожній книжці» авторка з позиції власного досвіду описує реалії міста часів війни. І те, як «мирні» чи «тилові» регіони мусять адаптуватися до воєнних реалій. У цій книжці йдеться про зміну пріоритетів, відносну безпеку, історичну пам’ять, відчуття дому, міста й людей, які пов’язані між собою. Про те, як війна вкрала в нас спокій, друзів, оселі, але несподівано й позбавила всього зайвого — речей, сподівань, страхів. Ми стали відвертішими, різкішими й водночас значно сильнішими.


Кириченко А. Мисливці за градами.- К.:Видавництво «Білка», 2021,-224с.
Це— миттєвості, з яких складається життя людей на війні, і вічність— поза нею.
Це — не прикрашені реальні спогади, ніби маскувальною сіткою, закамуфльовані художніми описами на скупих сторінках новел.
Це— «Мисливці за градами».
Імена та позивні персонажів, звичайно, вигадані, але не дивуйтеся, якщо ви раптом впізнаєте себе чи своїх побратимів, адже війна, як і Україна, у нас одна.
Одна на всіх…


Сидорук Т.В. Інтеграційні процеси в сучасній Європі: Навч.посібник. –Львів:ЛА «Піраміда», 2010. – 354 с.
Розглянуто засади, механізми і наслідки інтеграційних процесів у Європі, особливості європейської інтеграції в економічній, фінансовій, політичній, соціологічній, правовій, військово-політичній та інших сферах, досягнення і проблеми на шляху до формування об’єднаної Європи, перспективи поглиблення інтеграції в ЄС та подальшого розширення Європейського Союзу. Значна увага приділяється європейській інтеграції України, що є ключовим зовнішньополітичним пріоритетом і стратегічною метою нашої держави. Для студентів вищих навчальних закладів, а також аспірантів та викладачів, які працюють у галузях європеїстики та європейської інтеграції.


Костенко Ліна. Записки українського самашедшого/Ліна Костенко. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА,2014. –416 с.
Це перша нова книжка Ліни Костенко за останні 20 років мовчання і перший її прозовий роман.
Роман написано від імені 35-річного комп’ютерного програміста, який на тлі особистої драми прискіпливо, глибоко й болісно сканує усі вивихи нашого глобалізованого часу. У світі надмірної (дез)інформації і тотального відчуження він – заручник світових абсурдів – прагне подолати комунікативну прірву між чоловіком і жінкою, між родиною і професією, між Україною і світом.


Ліз Бурбо. Хто ти є?. –Харків:КДС, 2021. – 230 с.
Ти — унікальна особистість. Іншої такої немає у всьому Всесвіті. Але чи цінуєш і розумієш ти себе? Ліз Бурбо навчить слухати сигнали тіла й удосконалювати душу, бути щирою з собою та покращити спілкування з іншими людьми. Нескладні вправи, думки для медитацій, опис причин понад 250 хвороб допоможуть змінити життя й досягти гармонії з найважливішою людиною у світі — із собою.


Сергій Гридін. Сапери: повість. – Київ : В Ц «Академія», 2022. – 192с
Ця повість про те, як війна випробовує чоловіків. Якою є армія. Кому вона протистоїть. Її автор там був командиром саперного взводу.
Вони йшли на війну не так, як добровольці й мобілізовані першої хвилі. Четверта хвиля повихоплювала зі спалень і тих, хто на війну не збирався. Звичайних чоловіків, не для війни народжених. Та коли кличуть, вони не ховаються. Йдуть, бо чоловікам інакше не личить. Бо війна — чоловіча робота. Хоч і не всі такі. Їм непросто навчитися жити без піжам і звикнути до солдатського побуту. Складно вбутися там, де всі — нестерпно різні. Часом здається, що здичавілість новобранців виштовхує знічену цивілізацію в далекий кут історії. Над усім у них — дух вольниці й інстинкти. І вже перше розмінування і перший бій показали, хто вони насправді.


MENU
Нетішинський академічний ліцей