Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з ООП

Нормативно правова база:

Розпорядження КМУ від 14 квітня 2021 року №366-р “Про схвалення Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року”.

Забезпечити підвищення рівня якості надання освітніх послуг:

У закладі  функціонує п’ять  інклюзивних класів, в яких навчається 5 учнів: 5-В клас (кл.кер. Олександр Васильчук), 5-Г клас (кл.кер. Надія Овечко), 7-Г клас (кл.кер. Лариса Ткачук), 9-Б клас (кл.кер. Марія Чмелюк), 11-В (кл.кер. Надія Шаправська), видано наказ  №486 від 31.08.2023р. « Про організацію інклюзивного навчання  у закладі загальної середньої освіти у 2023/2024 н.р.» Створено команду психолого-педагогічного супроводу  дітей з ООП, які здобувають освіту в умовах інклюзивного   навчання  (наказ №569 від 01.09.2023 року ). Проведено засідання команди команду психолого-педагогічного супроводу  дітей з ООП, які здобувають освіту в умовах інклюзивного   навчання, спільно  із фахівцями ІРЦ ( Чернявкою Вікторією Василівною)  ( 20 вересня 2023 року) Підписано План співпраці Нетішинського академічного ліцею з «Інклюзивно-ресурсним центром» Нетішинської міської ради на 2023/2024 н. р.

Забезпечення надання послуги «Супровід під час інклюзивного навчання» відповідно до визначених індивідуальних потреб дитини

Заклад освіти забезпечено 100% педагогічними посадами: асистента вчителя (5 інклюзивних класів та 5 асистентів вчителя: Ольга Сідлецька (5-Г), Катерина Янчук (11-В), Валентина Ситник (7-Г), Тетяна Захаревич-Любченко (9-Б), Марія Шевчук (5-В) Затверджено розклад корекційно- розвиткових занять  вчителя –дефектолога (Зоя Шпак), практичного психолога (Катерина Панкіна) та  вчителяреабілітолога (Олександр Васильчук).


Закладом освіти забезпечено щорічне підвищення курсів педагогічних працівників (1 педагог ) для роботи з учнями з ООП в умовах інклюзивного навчання в рамках державного замовлення при ХОІППО (02 10.2023 – 06.10 .2023 року підвищено кваліфікацію педагогічних працівників за категорією «Асистенти вчителів інклюзивного навчання».)

Забезпечення закладу освіти допоміжними засобами для навчання

Практичним психологом – Панкіною  Катериною  Вікторівною  та соціальним педагогом Альоною Щеховською , практичний психолог) проведено з учнями  5-В, 5-Г та 7-Г класів години спілкування « Безбар’єрність- чому це стосується кожного?» та тренінг для учнів 9-Б та 11-В класу «Бар’єри спілкування»

В закладі освіти для дітей з ООП оформлено Ресурсну кімнату, наявний пандус

MENU
Нетішинський академічний ліцей