Бути своїми

З о4 по 10 грудня в Україні відбувається Національний тиждень читання, який у 2023 р. проходить під гаслом «Бути своїми».

Цього тижня увага громадськості також прикута до результатів дослідження PISA, дискусії щодо того, а що ж робити з тим, що 41% 15-річних українців не розуміє прочитане, хто в цьому винен і як діяти нам освітянам.

Очевидно, що культуру читання діти отримують від дорослих – у родині, школі, позашкільних закладах.

Маємо читати самі та зацікавлювати дітей, адже книга, не лише заглиблює нас у світ мистецтва, фантазії, вчить нас гарно розмовляти, грамотно писати та мислити.

Директор Нетішинського академічного ліцею Таміла СОБОЛИК поділилася з нами книгою, яку зараз читає та може порекомендувати для читання колегам та ліцеїстам старших класів. Це книга Ювала Ноя Гарарі «Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього».

Ця книга викликала неоднозначні оцінки у науковому середовищі, світової громадськості та все ж стала світовим бестселером. Ця книга не лише розповідає про минуле з точки зору історії, біології, подає неоднозначний погляд на сучасне і майбутнє людства з його досягненнями і проблемами, загрозами…

Дякуємо ЗСУ за можливість просто почитати улюблену книгу в себе вдома!

MENU
Нетішинський академічний ліцей