День Соборності України

22 січня в Україні відзначається День Соборності України. Соборність України – це нагадування українцям про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, а сила народу – в єдності людей.

З цією метою в медіатеку закладу освіти завітали учнів 6-Б класу (кл.керівник Світлана Афанасьєва, 6-В класу(кл.кер. Ірина Муштук, 6-Гкласу (кл. керівник Ольга Гаврилюк) на годину спілкування «Соборна Україна – одвічна мрія народу».

Під час заходу учні поглибили свої знання про історію виникнення свята Соборності України, події 1919 року, дізналися нові цікаві факти про проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР), переглянули відеоролик «Акт Злуки» та жваво розмірковували про поняття «соборності».

Пригадавши події 105-річної давнини, учні впевнились , що сила нашої держави – у єдності.

Приємною несподіванкою для учнів став виступ Павла Шпака, учня 8-А класу, який виконав пісню про Україну з власного репертуару.

На завершення години спілкування учні активно взяли участь у вікторині «Соборна і єдина».Також учні ознайомилися з книжковою виставкою «Україно Соборна – моя гордість і слава».

Нині Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Ми віримо у Перемогу нашого війська над окупантами, віримо у щасливе майбутнє нашої ВІЛЬНОЇ, НЕЗАЛЕЖНОЇ, ЄДИНОЇ УКРАЇНИ.

MENU
Нетішинський академічний ліцей