Творча майстерня НУШ: лайфхаки сучасного уроку

Сучасний світ змінюється дуже швидко, і заклади освіти повинні йти у ногу з часом.

Освіта має підготувати дитину до життя, навчивши її працювати з інформацією, критично мислити та вміти робити висновки. Класичний підхід, при якому акцент робився на запам’ятовуванні певного обсягу знань, сьогодні вже не є ефективним. Без опанування учнем умінь, навичок та компетентностей, потрібних на ринку праці, важко розраховувати на професійні успіхи.

Саме з метою обміну досвідом про сучасні цифрові лайфхаки сьогодні зібралися усі причетні до освітнього процесу в Новій українській школі : п’ятих , шостих та майбутніх сьомих класах . Світлана Вікторівна Афанасьєва, керівник творчої групи , учитель української мови та літератури, продемонструвала присутнім колегам усі переваги JamBoard та окреслила основні переваги веб-квестів, які є частиною цифрових онлайн-платформ. Також вона ознайомила присутніх із можливими пріоритетами використання відео-продукції на уроках літератури, адже всім відомо, що з початком ери ТікТоку підлітки краще опановують інформацію з візуальних джерел, швидше її запам’ятовують та із задоволенням діляться нею з однолітками.

Лариса Олександрівна Ткачук , учитель математики, поділилась власними лайфхаками уроку , які й продемострувала присутнім у якості практичної складової : це і модель “перевернутого класу”, це і онлайн-дошка IDroo , яка відмінно виконує усі “математичні” функції і є незмінним помічником при проведенні як очних, так і онлайн уроках. Поділилась Лариса Олександрівна також посиланнями на інтерактивну платформу Meme Generator, яку використовує для візуалізації різних правил-пояснень для здобувачів освіти, так і для мотиваційних виразів щодо вивчення математики. А “родзинкою” її професійної діяльності вона вважає ті методи та прийоми, які у здобувачів освіти викликають захват: це прийом “Подарунок до уроку” та вправа “Шпигун”.

Працювали колеги також практично із вправою “Пазл”, яку використовує Світлана Вікторівна для візуалізації поетичних рядків віршованого твору.

Творчість, креативність, зацікавлення та невимушеність стали незаперечними складовими атмосфери заходу.

MENU
Нетішинський академічний ліцей