Декада педагогічної майстерності

Закінчується атестаційний період у закладах загальної середньої освіти. Атестація у 2023/2024 навчальному році проводилась згідно Положення про атестацію педагогічних працівників , затвердженого МОН України від 09.09.2022 року №805. Протягом атестаційного періоду педагогічні працівники , що атестуються у поточному навчальному році , могли подати документи, що засвідчують їх фаховість, професійні досягнення та/або педагогічну майстерність. Педагоги Нетішинського академічного ліцею не стали виключенням. Вони подали не лише документи, які підтверджують їх професійні здобутки, активну роботу з обдарованою молоддю, а й представили свої “родзинки практичного досвіду” під час Декади педагогічної майстерності, яка проходила у Нетішинському академічному ліцеї з 12 по 26 лютого 2024 року. Ключовими темами під час заходів представлення напрацювань педагогічних працівників , зокрема були:  

  • вплив цифрових інноваційних технологій на освіту та те, як вони змінюють спосіб навчання учнів;
  • практичне застосування дієвих цифрових інструментів та онлайн-ресурсів для організації дистанційного та змішаного навчання;
  • використання ефективних інструментів для візуалізації навчального контенту під час освітнього процесу;
  • вибірка методів та прийомів проєктних, особистісно орієнтованих та компетентісних технологій, які зумовлюють покращення якісних показників освітнього процесу.  

Проведення заходів педагогічної майстерності є важливим елементом розвитку і підтримки якісної освіти, які допомагають професійному зростанню педагогічних працівників та поліпшенню освітнього середовища. Це сприяє покращенню якості навчання та досягненню кращих результатів учнів.  З появою цифрових інструментів і онлайн-платформ для навчання педагоги все більше впроваджують інноваційні цифрові технології у свою практику викладання, щоб посилити залучення учнів і покращити результати навчання. Це призвело до переходу до більш персоналізованого та адаптивного досвіду навчання, який може краще відповідати потребам і стилям навчання окремих здобувачів освіти.

Такими заходами були і майстерки, і відкриті уроки та позакласні заходи , і обмін досвідом, і воршопи, майстеркласи , інтегровані уроки та інтенсиви, а також практичні семінари-тренінги з використання цифрових онлайн-ресурсів для створення освітнього контенту, який можна використовувати під час очного та дистанційного режиму освітнього процесу.

Педагоги Нетішинського академічного ліцею вкотре продемонстрували творчих підхід, креативність, високий рівень педагогічної майстерності та надзвичайно потужний потенціал, який вкладають в особистісний розвиток та формування компетентностей кожного здобувача освіти нашого закладу.

MENU
Нетішинський академічний ліцей