«Світове кафе»

06 березня 2024 року в форматі реалізації експерименту Всеукраїнського рівня за темою «Організаційно-педагогічні умови профільного навчання в авторській школі «Діалог» на базі Нетішинського академічного ліцею директором ліцею Тамілою СОБОЛИКбуло проведене «Світове кафе» за темою «Профільна школа: кроки становлення».

У змістовній теплій атмосфері ліцеїсти, педагоги, батьки розмірковували про власне бачення формування старшої профільної школи в нашому академічному ліцеї.

Обговорювались питання про те, що потрібно зробити сьогодні, щоб завтра було краще, адже саме за ліцейними партами сидить майбутнє нашої держави.

У фокусі уваги груп від батьків, здобувачів освіти, педагогів лунали цікаві пропозиції про те, які критерії та фактори ми повинні врахувати при удосконаленні нашого ліцею, які саме організаційно-педагогічні умови ми маємо створити для реалізації завдань профільного навчання, для реалізації індивідуальної освітньої траєкторії навчання, усвідомленого вибору профілю навчання спрямованого на вибір майбутньої професії.

В контексті загальнодержавного обговорення проєкту Державного стандарту профільної середньої освіти, яким має бути учитель майбутнього та заклад майбутнього, де всі учні зможуть комфортно та якісно навчатися, досліджувати, удосконалюватись, мати гнучкий освітній процес, адаптований до учня, додаткові заняття за вибором, нестандартні уроки, активне навчання, можливість поговорити з учителем задля підтримки, мати комфортне, безпечне освітнє середовище, зони навчання та відпочинку, правильне харчування, міжособистісне спілкування тощо.

Здобувачі освіти мали можливість висловити своє бачення профільної середньої освіти і відповісти на питання: яких інновацій хочуть діти у старшій школі? Якою має бути модель навчання в академічному ліцеї?

Працювала професійна група експертів: Олена ПЕТРУК, спеціаліст управління освіти виконавчого комітету Нетішинської міської ради, Людмила ШПАРУК, заступник директора з НВР Нетішинського академічного ліцею, експерт державної служби якості освіти, Сергій ШАПРАВСЬКИЙ, директор ЗПО «Центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму учнівської молоді», доцент, кандидат історичних наук та Ірина РИБАЧОК, заступник директора з НВР, кандидат історичних наук.

Всі пропозиції, які були надані в процесі обговорення будуть враховані при розробці Концепції організаційно-педагогічних умов профільного навчання у ліцеї.

Розбудова якісної профільної середньої освіти – спільна справа всієї Нетішинської МТГ. Разом ми сила! Торуймо шлях до успіху України!

MENU
Нетішинський академічний ліцей