Тиждень дисциплін художньо-естетичного циклу “Торкнутися прекрасного, щоб надихатися та творити”

З 08 квітня по 12 квітня в Нетішинському академічному ліцеї проходив Тиждень дисциплін художньо-естетичного циклу. Учителі трудового навчання та технологій Степан Васильчишин та Людмила Ксендзенко, учителі мистецтва Наталія Поліщук та Світлана Жигадло, учитель музичного мистецтва Ірина Муштук та учитель образотворчого мистецтва Наталія Кочеренкова разом із класними керівниками та талановитими здобувачами освіти організували та провели неймовірно насичений творчими заходами Тиждень під назвою “Торкнутися прекрасного, щоб надихати і творити”.

Протягом тижня у закладі освіти проводилися виставки виробів декоративно-ужиткового мистецтва, які власноруч були виготовлені учнями ліцею , учителями трудового навчання (технологій) Наталією Кочуренковою, Людмилою Ксендзенко, Степаном Васильчишином,   та фотовиставка «Успішні батьки – пишаємось Вами!» , на якій здобувачі освіти представили фото своїх батьків на їхньому робочому місці.

У понеділок, 8 квітня 2024 року,  учитель музичного мистецтва Ірина Муштук з учнями 5-Г класу на уроці з музичного мистецтва було проведено  онлайн-гру «Живий світ музики» з допомогою QR -кодів , в яких було закодовано різноформатні завдання, які здобувачі освіти мали виконати, щоб назбирати бали. Ольга Гусар, класний керівник 11-Ж класу, підготувала і провела виховний захід «Розмова про важливе…», на якому під музичний супровід , який  підготувала учитель музичного мистецтва Ірина Муштук з ученицями 11-Ж класу, учнями Шпаком Павлом 8А клас та його батьком Юрієм Шпаком, Ілльою Сусь , учнем 8-В класу, Іваницьким Нікітою,  учнем 7-Б класу, Павловим Ярославом,  ліцеїстом 11-А класу, ліцеїсти обговорили важливі теми, що стосуються кожної людини.

Вівторок , 9 квітня, був насичений різноманітними заходами із мистецтва : це і підготовка проєктів з індійської культури, технології приготування улюблених домашніх страв, фотоколажі. Разом зі своїми наставниками , учителями мистецтва , ліцеїсти опановували ази техніки мехенді, ділилися улюбленими рецептами, показували на власному досвіді основні елементи танцю-мудра і хаста,втілювали та захищали власні  проєкти на тему “Україна, живопис і музика”. Практичний психолог Катерина Панкіна та соціальний педагог Альона Щеховська з учнями 5-А класу провели квест «Цікава психологія» та з учнями 6х класів тематичне коло «Успішна взаємодія з учителями».

Старшокласники в тісному колі також обговорювали обрання професії під менторством Степана Васильчишина, учителя трудового навчання, та Віктора Таборчука, учителя дисципліни “Захист України”.

У четвер, 11 квітня, на уроках музичного мистецтва, учні 6-В та 7-А класу під керівництвом учителя музичного мистецтва Ірини Муштук, взяли участь у мистецькому фотоквесті, шукали на території ліцею цікаві мистецькі завдання та створили свій фотоквест з відповідями. А учні 5-6-х класів взяли участь в уроках-концертах,  де майстерно виконували пісні різних жанрів хором, ансамблем, соло, зумівши майстерно передати характер, зміст твору, змагались командами в музично-ритмічних іграх, створювали власний ритмічний супровід до знайомих творів, а також відвідали музичну кухню- у назвах страв знаходили назви нот.

Наталія Кочуренкова, класний керівник 10-Д класу, провела захід «Майбутня стежина – це важливо» , на якому обговорювала з вихованцями важливість вибору професійної стежки, а також запропонувала тест для визначення кожному типу професії.

Завершився інтегрований Тиждень інтерактивною грою «Ігри патріотів» під керівництвом Ірини Муштук , учителя музичного мистецтва , класного керівника 6-В класу,  Ольги Гаврилюк , учителя історії , класного керівника 6-Г класу , Ірини Котяш,  учителя інформатики, класного керівника 6-А класу, , на якому здобувачі освіти 6-х класів розгадували головоломки, які стосувалися культурної спадщини України, її атрибутів та символів.

“Краса врятує світ”, – цими словами хочеться підсумувати успіх проведеного Тижня, адже краса в людини не лише зовнішня, а й внутрішня, і саме завдяки їй навколо твориться краса у побуті, у одязі, у творчості.

MENU
Нетішинський академічний ліцей