Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

У період з 22 по 26 квітня 2024 р. в закладі організовано пройшов тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності під гаслом «Простір безпеки в умовах воєнного стану».

В рамках тижня проведено ряд цікавих та пізнавальних заходів для здобувачів освіти 5-11-х класів з метою удосконалення вмінь та навичок щодо дій у разі небезпеки, здатності до самонавчання та самовиховання. Безпека усіх учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану з урахуванням ризиків та загроз, знання чітких процедур реагування та поведінки у надзвичайних ситуаціях, особиста стійкість педагогів, ліцеїстів, батьків, гнучкість реагування на отримання алгоритмів «Повітряна тривога» – лейтмотив діяльності педагогів при організації заходів, навчанні з питань дотримання правил пожежної безпеки, мінної безпеки, поводження з вибухонебезпечними речовинами тощо.

Проведено години спілкування: «Найвища цінність суспільства – людина, її життя та здоров’я», 25.04.24 тренінг «Надання першої долікарської допомоги у разі виникнення НС» (10-ті класи, Юлія Куріло, вчитель предмету ЗУ(Основи медичних знань)), інтерактивна гра «Правильно-неправильно» (5 кл., класні керівники); для учнів 5-7 класів організовано конкурс малюнків на тему: «Рятівник очима дітей», Катериною Панкіною, практичним психологом, Альною Щеховською , соціальним педагогом проведено тренінг «Цифрові діджиталізації в освіті» (10 клас, 24.04,2024 р), працівниками бібліотеки-медіатеки організовано виставку «Безпека понад усе», для учнів 8-9 класів організовано перегляд відеороликів «Обережно- небезпека!»

25.04.2024 в ліцеї організовано День цивільного захисту, де було проведено об’єктове практичне тренування персоналу та здобувачів освіти щодо злагоджених дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій (конкретно, умовне загорання у відповідному секторі ліцею) .

Оперативно було евакуйовано учасників навчального процесу, акцентовано увагу учнів на важливості знань правил для евакуації та гасіння вогню в разі виникнення пожежі. Було проведено демонстраційне представлення щодо алгоритму дій при наданні першої допомоги при отриманні опіків, переломів умовним постраждалим.

26.04.2024 для здобувачів освіти 10-11-х класів проведено тематичну зустріч з фахівцями ДСНС Андрієм Бойчуком та Бунт Ігорем «Простір безпеки в умовах воєнного стану». Професійно акцентовано увагу на правилах проведенні евакуації та гасіння пожежі, правилах користування вогнегасниками. Фахівці надали компетентні відповіді на запитання учнів.

Дякуємо ЗСУ за кожен день!

MENU
Нетішинський академічний ліцей