Тиждень енергоефективності та ресурсобреження “Дні сталої енергії”

З кожним роком, в умовах зростаючого дефіциту енергоресурсів, постійного підвищення їх ціни, зважаючи на військову агресія рф , питання енергозбереження та ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів набувають все більш важливого значення.

З 22 по 26 квітня 2024 року в Нетішинському академічному ліцеї класними керівниками 6-10х класів було організовано та проведено заходи з питань енергоефективності та ресурсозбереження. Лілія Збаровська, класний керівник 8-Б класу, обговорювала з учнями проблему енергозбереження в побуті, вони разом проаналізували і виокремили поради щодо економії тепла та електроенергії в квартирах.

Світлана Афанасьєва, класний керівник 6-Б класу, провела з учнями годину спілкування “Що означає енергозбереження?”, на якому учні вирішували питання енергозбереження, а також грали в квіз про електричні явища природи. Вікторія Пасічник, класний керівник 8-А класу, провела виховну годину «Енергозбереження в побуті» з метою привернення уваги до проблем використання енергії, економії енергії і енергоресурсів в побуті, охорони навколишнього середовища. Також до закладу завітали представники Хмельницькобленерго, Юрій Галатюк , старший майстер Нетішинської дільниці Шепетівської РЕМ, та Лілія Бельчинська , інженер з охорони праці департаменту Хмельницькобленерго, які провели лекцію-бесіду з ліцеїстами 10-х класів на тему “Електрична енергія – велика сила” .

Представники Хмельницькобленерго зачепили низку важливих питань безпечної поведінки з електроенергією в побуті, правила поведінки при ураженні електричним струмом, правила поведінки з несправними побутовими електроприборами, а також важливості економії та ощадливого використання електричної енергії в умовах військової агресії російської федерації.

До проведення “Днів сталої енергії” долучилась і медіатека-бібліотека закладу освіти. Тетяна Білоус, завідувачка медіатеки, в рамках Тижня провела екологічну гру-вікторину «Люби, знай, бережи» з учнями 7-Б класу (класний керівник Інна Терещук) . Вона привернула увагу здобувачів освіти до проблем екології, використання електроенергії, ознайомила зі способами економії електроенергії, розвинула почуття власної відповідальності за енергозбереження та ресурсозбереження. Учні вчилися бути ощадливими з використанням електроенергії, враховуючи умови воєнного стану. Учасники мали змогу переглянути відео, створити «Дерево енергозбереження».

Дякуємо нашим захисникам та захисницям за можливість жити, працювати та навчатися на рідній землі!

MENU
Нетішинський академічний ліцей