Тиждень природничих дисциплін

Нетішинський академічний ліцей – це мультивсесвіт для розвитку компетентностей, здібностей, вподобань та нахилів усіх здобувачів освіти.

З 14 жовтня відкритим виховним заходом “Незламна Україна” у ліцеї розпочався інтегрований Тиждень природничих дисциплін. Захід був присвячений Україні, її громадянам, тим, хто носить священне ймення “ЗАХИСНИК”. Така насичена історично, така цікава своїм географічним розташуванням, така рідна та дорога людьми, які впевнено рухаються до перемоги, країна, що на світовій арені названа “НЕЗЛАМНОЮ”. Учителі природничих дисциплін Світлана Герман, Катерина Машук, Алла Адамчук підготували та провели патріотично-природничу годину, щоб вкотре нагадати “Ми – нація патріотів”. Директор ліцею Таміла Соболик вкотре надихнула усіх присутніх живою вірою у майбутню перемогу, вірою у кожного ліцеїста зокрема, адже усі ми – велика родина Нетішинського академічного ліцею і наша сила – в єдності, в непохитному патріотизмі та живильній мудрості нашої нації.

Тиждень природничих дисциплін, що розпочався на високій ноті, продовжився 15 жовтня незвичним “Хімічним квестом”. З допомогою уже досвідчених ліцеїстів-хіміків здобувачі освіти 9-х класів рухались ліцеєм, відгадуючи запитання, мізкуючи над відповідями під керівництвом креативного учителя хімії Ірини Шостак. Вони зазирнули в усі запропоновані їм “комірки”, щоб розгадати загадки та виконати завдання учителя. Калейдоскоп професій продовжив рух ліцеїстів до обрання вірного шляху , адже усім відомо, що професії майбутнього пов’язані насамперед із дослідженням глибинних структур наших атомів, молекул, ДНК, РНК… Хіба можна зупинити відчайдухів, що вперто розкривають усі секрети великої та могутньої Природи? Так, 16 жовтня Юлія Коритовська, учитель хімії, та Наталія Яцюк, учитель біології, провели бінарний урок “Хіміко-біологічний практикум “Добування ДНК із рослинної клітини” в 10-К класі біологічного профілю. Ліцеїсти власноруч провели практичний дослід, виокремили ДНК і зрозуміли, що великі відкриття починаються з великого бажання та маленької ліцейної лабораторії.

Отож – до нових відкриттів разом, наші любі ліцеїсти!

MENU
Нетішинський академічний ліцей