Природа навколо нас…

В рамках інтегрованого Тижня природничих наук учителі-предметники проводили інтерактивні заходи , в яких брали участь здобувачі освіти 6-11 класів. Так, протягом 15-17 жовтня проходила конференція “Видатні вчені-біологи України” активними учасниками, якої стали ліцеїсти 10-11класів. Відкриття, знахідки, гіпотези в біології є результатом діяльності вчених усього світу. Свій внесок у розвиток цієї науки зробили й українські вчені-біологи. Проте не всі вони відомі як у рідній країні, так і за її межами. Ліцеїсти зробили спробу розповісти про найвідоміших українських учених, які зробили внесок у розвиток біології та суміжних галузей науки. Це академіки та члени-кореспонденти НАН України, а також учені – засновники науково-дослідних інститутів і лабораторій, нових напрямів досліджень. На чолі з Наталія Ярмолюк , учителем біології, ліцеїсти відкривали для себе світ науки та пізнання.
Юлія Новицька , учитель біології та дисципліни “Пізнаємо природу”, підготувала та провела квест «Біологічний експрес», в якому взяли участь команди активних учнів 7-Б та 7-Г класів. Перемогу здобула команда 7-Г класу. Квест включав у собі завдання, в яких біологічні знання були інтегровані з різними дисциплінами, такими як географія, математика, фізкультура та мистецтво. Метою квесту було виховувати інтерес до навколишнього середовища, розширити знання з природничих дисциплін, розвивати увагу, логічне мислення та вміння працювати в команді.
Дружня родина ліцеїстів піднімається по нових сходинках до оволодіння ключовими компетентностями, адже НАЙЦІННІШЕ не просто ЗНАТИ, але й УМІТИ ВИКОРИСТОВУВАТИ!

Інтегрований Тиждень природничих дисциплін завершися гучним “Біологічним шоу” , який підготувала Елена Лукашук зі здобувачами освіти 11-Д, 11-Л , 9-А , 7-В та 7-А класів. Учасники обрали собі цікаві та промовисті назви “Мітохондрії” та “Діти Левенгука”, і, відповідно, серез двох команд розгорнулась серйозна боротьба на звання кращих.

Протягом усього дійства команди змагались в інтерактивних інтегрованих завданнях : і вірили чи не вірили в озвучені біологічні факти, і відгадували загадки, і відповідали на питання, і описували фрукти-овочі з різних ракурсів, і малювали-творили-пояснювали цінність обраної рослини-тварини для природи та людини, і використовували біологічні фразеологізми …

Але й не лише учасники команд брали участь у конкурсах, а й ліцеїсти 11-х класів допомагали створювати атмосферу творчості та затишку через танці та співи.

До останнього конкурсу дві команди йшли нога в ногу, то випереджаючи один одного, то рівняючи рахунки. Члени журі , Світлана Бондарчук та Iryna Rybachok, заступники директора, внесли свої питання, аби все ж визначити лідера шоу.

І впевнено здобула перемогу команда “Мітохондрії” !

Директор ліцею Тамила Соболик привітала команди із успішним завершенням першого інтегрованого Тижня у закладі, і висловила впевненість, що саме у міжпредметному, міждисциплінарному та інтегрованому діяльнісному підході – основа розуміння ключових компетентностей. Саме компетентний випускник стане конкурентно спроможною особистістю, освоюючи нові підходи до вивчення природничих дисциплін, використання здобутих та розвинутих компетентностей під час навчання у Нетішинському академічному ліцеї під керівництвом мудрих та талановитих наставників.
Підкорювати нові висоти – лише разом!

Успіхів, наші найкращі! Разом – до вершин!

https://www.facebook.com/share/p/qW9uGvRaMYAiMaFL/


MENU
Нетішинський академічний ліцей